Chrysaliksen Temppelin idea

Naos tis Chrysallis (“Chrysaliksen Temppeli”) on okkultistisfilosofinen ajatusjärjestelmä, joka perustuu oman ideaaliminänsä löytämiseen ja kyvykkyytensä multiploimiseen voimakkaan muutoksen (Chrysalis) avulla. Tämän muutoksen tukena käytetään konkretisoivia rituaaleja.

Chrysalis (Lat: chrysallis, kreikasta χρυσαλλίς = chrysallís, monikko: chrysalides) on perhosen täydelliseen muodonvaihdokseen liittyvä vaihe, jossa perhonen kehittyy kotelonsa sisällä. Perhosentoukka tuhoutuu lähes täysin ennen kuin siitä alkaa kehittyä aikuinen perhonen, Imago, ja tähän sykliin perustuu Naos tis Chrysalliksen henkisen metamorfoosin ihannointi: resurrektio vaatii kuoleman, ja suuri henkinen muutos vaatii usein asioiden taakseen jättämistä.

Imagoa käytetään terminä ihmisen ihanneminästä, eli ihanteellisesta versiosta itsestään. Jokaisella ihmisellä on jonkinlainen senhetkinen ihanneminä, joka on mahdollista saavuttaa. Tämän jälkeen henkilö voi joko tyytyä senhetkiseen tai alkaa etsiä uutta Imagoa, johon reittinä toimii uusi Chrysalis. Ja näin sykli jatkuu, ja itsekehityksen kokonaismäärä käytännössä ääretön.

Chrysaliksen Temppelin on luonut ja perustanut henkilö, joka Temppelin sisällä kulkee nimellä Blackthorn ja kantaa johtotitteliä ”Luminaari”.

Temppelin keskeisiä teemoja ovat…

  • Todellisuudet Niiden tutkiminen, kyseenalaistaminen ja hyödyntäminen.
  • Mieli – Siihen vaikuttaminen, sillä leikittely sekä sen muokkaaminen.
  • Muutos – Sen valjastaminen ja hyödyntäminen.
  • Nautinto – Sen ymmärtäminen ja sen avulla oman hyvinvoinnin lisääminen.
  • Rituaalit – Todellisuuden muokkaaminen, muutoksen voimistaminen ja päätöksen sinetöinti.
  • Perhosen elämänsykli – Sen symboliikka aina päättäväisyydestä luopumisen kipuun ja uudelleensyntymään.

Näitä teemoja voit tutkia muun muassa näiden sivujen kautta. Olet myös tervetullut mukaan Temppelin istujaisiin, joissa keskustellaan muun muassa ylläolevista aiheista.