Chrysaliksen Temppeli sanoutuu irti vaihtoehtohoidoista

,

Chrysaliksen Temppeli sanoutuu irti vaihtoehtohoidoista tilanteissa, joissa henkilön terveys voi olla uhattuna.

Chrysaliksen Temppeli kehottaa aina selkeissä sairastapauksissa kääntymään ammattilaisten puoleen, oli kyseessä sitten henkinen tai fyysinen sairaus. Temppeli ei tarjoa parannushoitoja. Chrysaliksen Temppelin metodeja voidaan käyttää tukena oman eheytymisprosessin lomassa, mutta sillä ei tule korvata lääketieteellistä hoitoa silloin, kun ammattiapua tarvitaan.

Chrysaliksen Temppelin ydinajatuksia on tutkia mieltä ja olennainen osa tätä on kehon ja mielen todistettava yhteys. Tästä johtuen pohtiva keskustelu on tietyissä määrin sallittua: Temppelissä on esimerkiksi sallittua keskustella placebosta sekä asenteen vaikutuksesta terveydentilaan. Tällaisilla keskusteluilla tarkoitetaan esimerkiksi sitä, kuinka yksilön oma asennoituminen, suhtautuminen tai esimerkiksi taipuvaisuus uhriutumiseen vaikuttavat hänen terveydentilaansa. Temppelissä on sallittua keskustella psykosomaattisten oireiden mahdollisuudesta. Esimerkiksi on sallittua käydä keskustelua siitä, ovatko selittämättömät vaivat, jotka ovat yllättäen kadonneet, olleet stressisyntyisiä tai hypokondriaa. Näille asioille on löydettävissä tieteelliset perustelut.

Henkilö voi omalla vastuullaan tutkia oman mielen ja asenteen vaikutusta hänen terveydentilaansa silloin, kun se ei ole terveydelle haitallista, ja Temppeli suosittelee tässäkin ammattilaisen kanssa keskustelua ensin. Metodeja tulee kuitenkin käyttää tukena, ei koskaan korvaavana hoitona. Jäsenen tulee osata erottaa pohtiva keskustelu varsinaisesta hoidon tarjoamisesta, eikä keskustelua tule milloinkaan tulkita kehotteeksi kokeilla uskomushoitoja.

Henkilö saa omalla vastuullaan terveyttä uhkaamattomissa tilanteissa kokeilla haitattomia uskomushoitoja muita väyliä. Esimerkki tästä voisi olla vaikkapa aromaterapian käyttö hyvän mielen nostattamiseksi. Sen sijaan aromaterapian käyttö koronan parantamiseksi on Temppelin nimissä ehdottomasti kiellettyä. Terveydelle mahdollisesti haitallisissa tapauksissa henkilön on aina käännyttävä lääkärin puoleen, ei Temppelin. Chrysaliksen Temppeli voi tarjota sairastapauksissa tukea, yhteisön sekä mielen lujuutta, tahdonvoimaa ja asennetta voimistavaa apua, mutta parannushoitoja se ei tarjoa. Temppeli sanoutuu irti yksilön mahdollisista omista preferensseistä, jotka ovat Temppelin kannanoton kanssa ristiriidassa, koska sillä ei ole oikeutta puuttua kenenkään vapaa-aikaan tämänkaltaisissa asioissa. Räikeät, toistuvat ja Temppelin maineelle selkeästi haitalliset tapaukset voidaan käsitellä tästä kannasta poiketen. Temppelin nimissä jäsenen on kuitenkin kaikissa tilanteissa kiellettyä tarjota uskomushoitoja korvaamaan lääketieteellinen ammattiapu silloin, kun lääketieteellistä hoitoa selkeästi tarvittaisiin.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *